slider
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, June 8, 2012

ZERRIN EGELILER ve Kimlik



Yönetmenler, Kötü karakterler, Yardımcı Oyuncular olarak kendi halinde seyredip iştirakleriyle istikrarlı bir çizgiyi sürdüren anket çalışmalarımız Türk Sinemasında En Beğenilen Tür konulu başlığın sonuçları neticesinde konuya internet istatistiklerini bir yana bırakarak yaklaşmaya çalışan pek çok okuyucuyu da şaşırtmış olsa gerek.

Aradan yıllar geçse de bir türlü doyacak gibi gözükmeyen yağız delikanlı ruhumuzun şehvet arzusu, kültürle görsel boşalım arasındaki farkı kapatacak gibi gözükmüyor. Ahlak ve Töreler coğrafyasında ki bu zincire vurulmuş muhafazakar abazanlığı bir tarafa bırakarak Teşhir ve Röntgen birlikteliğine anti estetik bir hizmette bulunan, sinemamızın çizgisiz bir türüne eğilebiliriz.

devamı için buraya tıklayınız



4 comments:

Anonymous said...

ağlayarak masturbasyon yapan adam :)sapkınlığın ezikliğin zirvesidiymiş abimiz :)

kahveisteyen said...

O dönem belki bir ihtiyacı karşılıyordu ama şurası gerçekki o filmleri seyreden insanlar sapık değildi, ihtiyaçlar şekil değiştirse de devam ediyor, sansürse çok daha fazla kuvvetlenerek sürüyor.
Sakıncasız internetle mavi donun farkı yok benim gözümde.

kahveisteyen said...

O dönemin sineması kısıtlı imkanlarıyla kendine geçim sağlamak derdindeydi ve insanların her zaman ihtiyaç duyduğu bir sektöre yöneldiler. Türlü şekillerde her zaman pornoya duyulan ihtiyacı sapıklık olarak görürseniz zaten iki tel saç gözünüzü döndürmeye yeter.
Sakıncasız internet=mavi don.

Osman Turan said...

Malum dönemin sansür kurulu hep eleştirilir ama bugün daha da beter bir sansür anlayışıyla karşı karşıyayız. Tosun Paşa filmindeki hamam sahnesinde Adile Naşit'in hamamdaki haliyle azacak bir sansür kurulu ve anlayışı var karşımızda. "Siz anlamazsınız, her şeyin en iyisini, neyin zararlı/yararlı olduğunu biz biliriz" anlayışının şu andaki zirve noktasıdır bu ve malum zihniyet internete de çeşitli bahanelerle göz dikmiş durumda. Bunun üstüne artık bir şey demek mümkün değil.

Zerrin Egeliler'e gelince... Öteki Sinemada (http://www.otekisinema.com/oteki-sultan/) belirtildiği gibi kendi türünün özel bir kadını, sultanı o. Değişik bir güzelliği vardı ve keşke sinemaya -tür değişikliğiyle- devam etseydi. Eminim ki Müjde Ar, Ahu Tuğba, Oya Aydoğan gibi adı güzel ve seksiye çıkan birçok isimden daha etkili ve daha iyi bir oyunculuk sergiler ve etki bırakırdı. Ama olmadı, inşallah yaşı çok fazla ilerlemeden sinemada tekrar görürüz kendisini...

Bir de Zerrin hanımın resimlerine bakınca kendisini nedense Serpil Nur'a benzettim. (http://www.sinematurk.com/kisi/2582/Serpil-Nur) Bilmiyorum, belki bana öyle gelmiştir...