slider
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, August 9, 2012

Seyyal TANER vs Feri CANSEL: BENIMLE SEVISIRMISIN? - 1972




"Benimle Sevişir misin?" 1960'lı yıllarda şöhret basamaklarını sahne şovları, striptiz gösterileri ile tırmanmaya başlayan Feri Cansel'in öncellikle melodramlar ardından avantür ve fantastik sinema örnekleriyle genişleyen sinema kariyerinin erotik Türk Sinemasına doğru ilerlediği dönemin ilk örneklerindendir.
Salih Güney, filmin iki kadın arasında dönüşümlü olarak sunulan öpüşme ve ön sevişme sahnelerinde ki performansıyla, erotik sinemanın gitgide dallanacağı ilerleyen yıllarda, türle özdeşleşen tüm oyuncular içerisinde hemcinslerine göre oldukça rahat bir tavır içerisinde (ki Türk sinemasında gerçekten rol yaptığını belli etmeyecek kadar rahat öpüşebilen erkek sayısı yok denecek kadar az) türün gerçek yürütme organının kendisi olduğunu kanıtlamaktadır. (Devamını okumak için tıklayınız)
Yazan: Gökay GELGEC - Yojimbooo

BENiMLE SEViŞiR MiSiN? Resim Galerisi:(Bazı resimler 18+ öğeler içermektedir. Resimleri orjinal boyutlarında görmek için üstlerine tıklayınız)









2 comments:

Anonymous said...

>>"Amcasının öldürülmesiyle büyük"
Amcasının değil abisinin öldürülmesi ile olacaktır. Filmde öldürülen elifin abisidir.
Elifde ölürse miras Sibel'e kalacaktır. Sibel, ayarttığı bir erkeğe(Necdet) Elif'in abisini öldürmüştür(ne şeytanca değilmi) aynı yöntemi Erol'a Elif'i öldürtürerek tekrarlamak istemiştir ve yasal tek mirasçı olmayı düşünmüştür.
Film de erotizm, ağlatı(dram) ve iyilikle kötülüğün mücadelesi aynı anda verilmiş, kötülük idam cazası ile sonlandırılmış ve iyilik, sevgi ,insanlığa olan inanç, temizlik ve saflık kazanmıştır ki bunlar Feri Cansel'in oynadığı ve temsil ettiği karakterlerdir. Heleki Feri Cansel'in "sen benim içimde insanlığa olan insancımı öldürdün" dediği bir sahne vardır ki burada Elif ile Sibel kesinlikle aynı değerde olmadığı, birinin yüksek diğerinin yüksek bir ahlaka sahip olduğu görülür. Örneğin Sibelin film boyunca Sibelin göğüs ve dötünü görebilirken Elif'inkileri göremezsiniz. Ferinin seside çok güzel.

Anonymous said...

Bu yazıyı okuduktan sonra ben başka bir film mi izledim diyerekten düşündüm üstad. Resimler güzelde filmi yanlış anlamışsın.Film Erotik furya ile ilişkilendirelemez. Feri Canselin ayrı bir dönemidir ki onun pek seks filminde oynadığını hatırlamıyorum ne yaptın üstadım?Film güzel resimler güzel yazıyı pek başarılı bulmadım 4/10