slider
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, February 28, 2007

Künye: Korkusuz Kaptan Swing

Yapim Yılı: 1971
Yönetmen
Tunç Başaran
Tür
Fantastik, Macera

Italyan cizgi roman kahramanı "Commandante Mark" Türkçeye Kaptan Swing olarak çevrilmişti. Eğer arşivimizde bir hata yoksa dünya sinemasında Zagor ve Swing üzerine film yapan tek sinema; Türk sineması. Bu film Fantastik Türk sinemamızın en değerli eserlerinden bir tanesi. Salih Güney'in swing rolüne cuk oturduğunu söyleyebilirz ancak bu cizgi romana beyaz perdede asıl hayat veren 2 karakter gamlı baykuş ve mister blöfü oynayan Süleyman Turan ve Ali Şen. Ikisinin performansları 10/10. Tabiki puik'in yeri bambaşka. Aşağıda filmin fragmanını izleyebilirsiniz.



Oyuncular
Salih Güney-(Swing)
Gülgün Erdem-(Betty)
Süleyman Turan-(Gamlı Baykuş)
Ali Şen-(Mr. Blöf)
Reha Yurdakul

Filmin Fragmanı:



Youtube adresi:

http://www.youtube.com/watch?v=-42s64CPGKA

Saturday, February 24, 2007

Merhaba, Biz Kimiz?

Sinemada ayrintiya deger veren insanlar olarak günümüz sinemasinin arka planinda bu yapimlara yön vermis kökenleri desifre etme amaciyla bir araya gelmis bir yazarlar dayanışmasıdır bu blogumuz.

Blogumuzda bulacaginiz yazilar 2007 türkiyesine 1977 ten tutulmus bir ayna ; Tarantinonun alfabesi henüz harflerini almamisken onlari apayri cografyalarda yaratmis insanlara adanmis calismalardir.

Bugünün uzakdogu sinemasinin yaraticiligindaki basarinin gecmisinde orta avrupanin kendi dönemlerinde sinemaya kazandirdigi artilar ve bir zaman sonra kendi kendilerini tekrar etme cikmazina düsmelerinin anlatimidir .

Vakti zamaninda Yeşilçam'da ekonomik yetersizlikler icinde kullanilmis müziklerin gelisigüzel birer secimin olmadiginin arastirmasidir.


Fantastik turk sinemasinin unutulmus detaylarina ve kahramanlarinin yasadigi gizemli dunyaya yapilan bir yolculuktur.

Sinematik Cekirdek Kadrosu:


Utku Uluer - Blog koordinatoru özünde bir sinema tutkunu , özelinde yabanci/turk fantastik sinema yolcusudur


Gökay Gelgec – Baş yazar, ayrinti insani, film muzikleri uzmani, film yorumcusu , blog icin resim - afis , video, muzik saglar. Bir nevi sebildir kendisi.


Ercan Demirel - Blog arastirmacisi arsiv insani, plak canavari, turk sinemasi asigi kendiside fantastik sinema yolcusudur.

Ayrica zaman zaman konuk yazarlarimizda bize katilacaktir.